C.Зърнево / KİLİKADI
Bugün   19 Mart 2024, Salı
 
                                                    
 
 

Google Arama Çubuğu






Kilikadı Türküsü

Döviz Kurları
                Alış                Satış

Bulgaristan Haberleri


Konsolosluklar








Linkler



Ziyaretçi İstatistikleri
Aktif Ziyaretçi 1
Bugün 52
Dün 47
Toplam Ziyaretçi 303324

 DELİORMAN-DOBRUCA İNCİSİNİN KISACA TANITIMI

 
         Kilikadı köyü Bulgaristan'ın kuzeyinde bulunur.Bulgarca ismi Zırnevo'dur. Kökü çok eskilere dayanan bir Türk köyüdür. Tervel ilçesine bağlıdır.1978 ve 1989 zorunlu göçlerden sonra köydeki nüfus azalmıştır.Köyde; bir okul ,bir cami mevcuttur.Köy mezarlığı köyün dışındadır.Okul eğitim ve öğretime devam etmekte olup cami ibadete açıktır.Köy Dobruca ovasında yer alır. Dobruca ovası dünyada verimli topraklara sahip sayılı ovalardan biridir.Köydeki insanlar tarım,tütüncülük ve hayvancılıkla geçinmektedirler.Köyde tek katlı tuğladan yapılmış ev yapısı hakimdir.Evlerin önünde veya yanında  ''pişnik'' diye adlandırılan kısımlar bulunur. Pişnikler genelde köylülerin oturmak veya gündelik işlerini yapmak için kullandığı evlerdir.
 
 Kilikadı 1980’li yıllarda ,araçların hareket edebileceği şekilde düzgün yapıya sahip sokaklardan oluşuyordu.1989 göçlerinden sonra ve Bulgaristan'da rejimin değişmesiyle bozulmaya başlayan yollara uzun bir süre bakım yapılamadı.Bu nedenle yolların yapıları bozularak taş yol haline geldi.Bir çok sokak sadece insanların yürüyebileceği bir şekle büründü.Evlerin önünde tahtadan veya tel örgülerden yapılmış bahçe duvarları,sokaklara ayrı bir hava vermektedir.Hangi köşeden baksanız, sokaklar size eskiden çocukların kovalambaç oynadığı,bisiklet sürdüğü,eşek arabalarının tütünden geldiği günleri hatırlatır.Bahçe duvarlarının önündeki oturaklar,akşam üzeri ninelerin ve dedelerin bastonlarıyla evlerinin önlerinde toplanmalarını,sohbetlerini hatırlatır.Sokaklar geniştir.Birbirine düzgün bir şekilde bağlanmıştır. Sokaklardan başka bir sokağa geçerek köyü dolaşabilirsiniz.Köyün çıkmaz bir sokağı yoktur.Köydeki nüfus  göçlerle birlikte azalmış olmasına rağmen, hala bir çok insanın kalbinde kalabalıktır ve eski güzelliğini korumaktadır.
 
           Kilikadı Köyü Candır
           Kilikadı köyü candır.Bir çok insan gözlerini orada açmış ve orada kapamıştır. Kilikadı köyü, bir çok insanın hayatıdır.Oradan ayrılan insanlar dünyanın dört bir yanına dağılmış olsa bile bağlarını koparmamıştır. Kilikadı köyü kimileri için çocukluk,kimileri için gençlik,kimileri için bir ömür ve  bir yaşamdır.Bu yüzden kilikadı köyü bir çok insanın kalbinde ayrıcalıktır.Doğası ayrı güzeldir. Tertemiz havasını içine çekmek ayrı bir haz verir insana. Kilikadı'nın sokakları boş olsa bile hala bir komşuluk vardır insanların anılarında.Her ev, ayrı bir yaşam, ayrı bir hatıra ve ayrı bir insandır.Kim unutabilir sokaklarını, kim unutabilir komşularını, kim unutabilir tütün topladığı günleri.Her tütün dönüşü ,ellerindeki katranı temizlemek için dışarıdaki kurnalı çeşmede geçen saatleri kim unutabilir.Bir Kilikadılı olup bunları yaşamayan yoktur.Genci, yaşlısı, bilir tütün tarlasını, bilir acısını.Tütünleri istif istif dizip elpeze yapmak. Şuşulnuklara asıp kurumasını beklemek ayrı bir şeydir.Yağmurdan korumak için üstüne atılan naylonları güneşte açmak, yağmurda tütünlerin çürümemesi için kapatmak. Kilikadı'da tütün işlemek...
&Şuşulnuk: tütünlerin asılıp kurutulduğu yerler.Üzerleri naylonla kaplıdır. Görüntüsü serayı andırır. Elpeze:tütünleri üst üste koymak.
 
 

Ayrıntılar için tıklayınız »


 TÜM KİLİKADILARIN YENİ YILINI KUTLAR SAĞLIKLI VE BOL KAZANÇ DİLERİM

Ayrıntılar için tıklayınız »


 VİNETKA SİSTEMİ DEĞİŞİYOR!!!

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK!!!
BULGARİSTAN KARAYOLLARINDA ÜCRETLENDİRME SİSTEMİ DEĞİŞİYOR.

Yeni yol geçiş pulu (vinyet) satış sistemi, 1 Ocak 2019 itibariyle uygulamaya girecek. Sürücüler yeni dönemde geçerli olacak pulları 17 Aralık 2018'den itibaren internet üzerinden satın alabilecek.

Yeni yol geçiş pulu satış sistemi, 1 Ocak 2019 itibariyle uygulamaya girecek. Sürücüler yeni dönemde geçerli olacak pulları 17 Aralık 2018’den itibaren internet üzerinden satın alabilecek.

Devlet Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı Bulgaristan Toll Müdürlüğü Müdürü Anton Antonov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa’ya gidiş ya da Avrupa’dan dönüş için Bulgaristan güzergahını seçecek Türk sürücülerin yol pullarını artık internet veya mobil uygulama üzerinden temin etmeleri gerektiğini bildirdi.


Yeni uygulamanın, trafikte ücretlendirme ve denetim sistemini kolaylaştırmayı amaçladığını belirten Antonov, vinyetsiz araçların denetiminin otomatik plaka okuyucu kameralar üzerinden yapılacağını kaydetti.

300’ü sabit, 105’i seyyar 405 kamera ile denetlenecek

Denetimler için 300 sabit ve 105 seyyar kamera bulunduğunu aktaran Antonov, yol geçiş pulu olmayan sürücülere aracın ağırlığına göre 35 ile 90 euro arasında ceza kesileceğini söyledi. Antonov, para cezalarının olay yerinde sadece banka kartıyla ya da sınır kapılarında nakit ödenebileceğini dile getirdi.

‘Yeni sistem sayesinde Türk sürücülerin Bulgaristan geçişlerinde daha rahat edeceklerini ümit ediyoruz’ diyen Antonov, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile ülkenin yurt dışındaki tüm konsolosluklarına çok dilli bilgilendirme broşürlerinin dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

Verilen bilgiye göre, Türk taşımacılar ve özel araç sahipleri ‘bgtoll.bg’ internet sitesinden yol geçiş pulu satın alabilecek, pulları Bulgaristan’a giriş tarihine göre aktive edebilecekler.

Elektronik vinyet satışına yarın başlanıyor

Karayolu Altyapısı Ajansı’ndan (APİ) yapılan açıklamay göre, 17 Aralık’tan (yarın) itibaren bgtoll.bg sitesi ve mobil uygulama üzerinden elektronik vinyetlerin satışına başlanacak.

Elektronik vinyetlerin fiyatları, vinyet pulu fiyatlarıyla aynı tutarda olacak. Ayrıca hafta sonu vinyeti uygulamasına başlanacak ve ücreti 10 leva olacak. Hafta sonu vinyeti otomobiller için cuma günü saat 12.00’den pazar günü saat 23.59’a kadar geçerlilik süresi bulunacak.


Kağıt vinyet uygulamasının sona erdiği 1 Ocak 2019’den sonra önceden kağıt vinyet almış sürücülerin onların geçerlilik süresi doluncaya kadar karayollarını kullanabilecek.
Bilginize..

Ayrıntılar için tıklayınız »


 

Kilikadı Köyü ( Bulgaristan)

 
         Kilikadıköyü Bulgaristan'ın kuzeyinde bulunur.Bulgarca ismi Zırnevo'dur. Kökü çok eskilere dayanan bir Türk köyüdür. Tervel ilçesine bağlıdır.1978 ve 1989 zorunlu göçlerden sonra köydeki nüfus azalmıştır.Köyde; bir okul ,bir cami mevcuttur.Köy mezarlığı köyün dışındadır.Okul eğitim ve öğretime devam etmekte olup cami ibadete açıktır.Köy Dobruca ovasında yer alır. Dobruca ovası dünyada verimli topraklara sahip sayılı ovalardan biridir.Köydeki insanlar tarım,tütüncülük ve hayvancılıkla geçinmektedirler.Köyde tek katlı tuğladan yapılmış ev yapısı hakimdir.Evlerin önünde veya yanında  ''pişnik'' diye adlandırılan kısımlar bulunur. Pişnikler genelde köylülerin oturmak veya gündelik işlerini yapmak için kullandığı evlerdir.
        Kilikadı sokakları
 
        Kilikadı 1980 li yıllarda ,araçların hareket edebileceği şekilde düzgün yapıya sahip sokaklardan oluşuyordu.1989 göçlerinden sonra ve Bulgaristan'da rejimin değişmesiyle bozulmaya başlayan yollara uzun bir süre bakım yapılamadı.Bu nedenle yolların yapıları bozularak taş yol haline geldi.Bir çok sokak sadece insanların yürüyebileceği bir şekle büründü.Evlerin önünde tahtadan veya tel örgülerden yapılmış bahçe duvarları,sokaklara ayrı bir hava vermektedir.Hangi köşeden baksanız, sokaklar size eskiden çocukların kovalambaç oynadığı,bisiklet sürdüğü,eşek arabalarının tütünden geldiği günleri hatırlatır.Bahçe duvarlarının önündeki oturaklar,akşam üzeri ninelerin ve dedelerin bastonlarıyla evlerinin önlerinde toplanmalarını,sohbetlerini hatırlatır.Sokaklar geniştir.Birbirine düzgün bir şekilde bağlanmıştır.Sokaklardan başka bir sokağa geçerek köyü dolaşabilirsiniz.Köyün çıkmaz bir sokağı yoktur.Köydeki nüfus  göçlerle birlikte azalmış olmasına rağmen, hala bir çok insanın kalbinde kalabalıktır ve eski güzelliğini korumaktadır.
           Kilikadı Köyü Candır
           Kilikadı köyü candır.Bir çok insan gözlerini orada açmış ve orada kapamıştır. Kilikadı köyü, bir çok insanın hayatıdır.Oradan ayrılan insanlar dünyanın dört bir yanına dağılmış olsa bile bağlarını koparmamıştır. Kilikadı köyü kimileri için çocukluk,kimileri için gençlik,kimileri için bir ömür ve  bir yaşamdır.Bu yüzden kilikadı köyü bir çok insanın kalbinde ayrıcalıktır.Doğası ayrı güzeldir. Tertemiz havasını içine çekmek ayrı bir haz verir insana. Kilikadı'nın sokakları boş olsa bile hala bir komşuluk vardır insanların anılarında.Her ev, ayrı bir yaşam, ayrı bir hatıra ve ayrı bir insandır.Kim unutabilir sokaklarını, kim unutabilir komşularını, kim unutabilir tütün topladığı günleri.Her tütün dönüşü ,ellerindeki katranı temizlemek için dışarıdaki kurnalı çeşmede geçen saatleri kim unutabilir.Bir Kilikadılı olup bunları yaşamayan yoktur.Genci, yaşlısı, bilir tütün tarlasını, bilir acısını.Tütünleri istif istif dizip elpeze yapmak. Şuşulnuklara asıp kurumasını beklemek ayrı bir şeydir.Yağmurdan korumak için üstüne atılan naylonları güneşte açmak, yağmurda tütünlerin çürümemesi için kapatmak. Kilikadı'da tütün işlemek...
&Şuşulnuk: tütünlerin asılıp kurutulduğu yerler.Üzerleri naylonla kaplıdır. Görüntüsü serayı andırır.
&elpeze:tütünleri üst üste koymak.

Ayrıntılar için tıklayınız »


 BİLGİ VE TELEPLERİNİZİ İLETİN info@kilikadi.com GSM.:05356562154

Ayrıntılar için tıklayınız »


 

 

 

Kilikadılılar Derneği’nden Ağaç Dikim Kampanyası

 

Ayrıntılar için tıklayınız »



        Kilikadılılar Derneğinden '' RUMELİ BU SENİN AĞACIN '' olsun etkinliği .06/04/2013 Cumartesi Günü Marmaracık Beldesi gölet yanında çocuklara ağaç sevgisi kazandırılması nedeniyle 200 adet ağaç dikimi gerçekleştirecektir. Bu geniş kapsamlı çalışmaya tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.

Ayrıntılar için tıklayınız »


''Türk kadını, dünyanın en aydın, en erdemli, en ağır kadını olmalıdır''. Mustafa Kemal Atatürk
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Ayrıntılar için tıklayınız »



Kilikadılılar Derneği çok geniş katılımlı futbol turnuvası düzenlemektedir Turnuvanın adı ''KİLİKADILILAR DERNEĞİ FUTBOL TURNUVASI 2013 '' olarak belirlenmiştir.

Ayrıntılar için tıklayınız »


T.C.Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı  ( TİKA ) heyeti ve eşliğinde Hacıoğlu Pazarcık  Müftüsü Kilikadı köyü temaslarında bulundular

Ayrıntılar için tıklayınız »




<<1234567891011121314151617181920212223>>>