Kilikadıköyü Bulgaristan'ın kuzeyinde bulunur.Bulgarca ismi Zırnevo'dur. Kökü çok eskilere dayanan bir Türk köyüdür. Tervel ilçesine bağlıdır.1978 ve 1989 zorunlu göçlerden sonra köydeki nüfus azalmıştır.Köyde; bir okul ,bir cami mevcuttur.Köy mezarlığı köyün dışındadır.Okul eğitim ve öğretime devam etmekte olup cami ibadete açıktır.Köy Dobruca ovasında yer alır. Dobruca ovası dünyada verimli topraklara sahip sayılı ovalardan biridir.Köydeki insanlar tarım,tütüncülük ve hayvancılıkla geçinmektedirler.Köyde tek katlı tuğladan yapılmış ev yapısı hakimdir.Evlerin önünde veya yanında ''pişnik'' diye adlandırılan kısımlar bulunur. Pişnikler genelde köylülerin oturmak veya gündelik işlerini yapmak için kullandığı evlerdir.
Kilikadı sokakları
Kilikadı 1980 li yıllarda ,araçların hareket edebileceği şekilde düzgün yapıya sahip sokaklardan oluşuyordu.1989 göçlerinden sonra ve Bulgaristan'da rejimin değişmesiyle bozulmaya başlayan yollara uzun bir süre bakım yapılamadı.Bu nedenle yolların yapıları bozularak taş yol haline geldi.Bir çok sokak sadece insanların yürüyebileceği bir şekle büründü.Evlerin önünde tahtadan veya tel örgülerden yapılmış bahçe duvarları,sokaklara ayrı bir hava vermektedir.Hangi köşeden baksanız, sokaklar size eskiden çocukların kovalambaç oynadığı,bisiklet sürdüğü,eşek arabalarının tütünden geldiği günleri hatırlatır.Bahçe duvarlarının önündeki oturaklar,akşam üzeri ninelerin ve dedelerin bastonlarıyla evlerinin önlerinde toplanmalarını,sohbetlerini hatırlatır.Sokaklar geniştir.Birbirine düzgün bir şekilde bağlanmıştır.Sokaklardan başka bir sokağa geçerek köyü dolaşabilirsiniz.Köyün çıkmaz bir sokağı yoktur.Köydeki nüfus göçlerle birlikte azalmış olmasına rağmen, hala bir çok insanın kalbinde kalabalıktır ve eski güzelliğini korumaktadır.
Kilikadı Köyü Candır
Kilikadı köyü candır.Bir çok insan gözlerini orada açmış ve orada kapamıştır. Kilikadı köyü, bir çok insanın hayatıdır.Oradan ayrılan insanlar dünyanın dört bir yanına dağılmış olsa bile bağlarını koparmamıştır. Kilikadı köyü kimileri için çocukluk,kimileri için gençlik,kimileri için bir ömür ve bir yaşamdır.Bu yüzden kilikadı köyü bir çok insanın kalbinde ayrıcalıktır.Doğası ayrı güzeldir. Tertemiz havasını içine çekmek ayrı bir haz verir insana. Kilikadı'nın sokakları boş olsa bile hala bir komşuluk vardır insanların anılarında.Her ev, ayrı bir yaşam, ayrı bir hatıra ve ayrı bir insandır.Kim unutabilir sokaklarını, kim unutabilir komşularını, kim unutabilir tütün topladığı günleri.Her tütün dönüşü ,ellerindeki katranı temizlemek için dışarıdaki kurnalı çeşmede geçen saatleri kim unutabilir.Bir Kilikadılı olup bunları yaşamayan yoktur.Genci, yaşlısı, bilir tütün tarlasını, bilir acısını.Tütünleri istif istif dizip elpeze yapmak. Şuşulnuklara asıp kurumasını beklemek ayrı bir şeydir.Yağmurdan korumak için üstüne atılan naylonları güneşte açmak, yağmurda tütünlerin çürümemesi için kapatmak. Kilikadı'da tütün işlemek...
&Şuşulnuk: tütünlerin asılıp kurutulduğu yerler.Üzerleri naylonla kaplıdır. Görüntüsü serayı andırır.
&elpeze:tütünleri üst üste koymak.